26 فروردین 1396 - 11:13
شناسه خبر: 4870
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
کانون انجمن های صنایع غذایی ایران منتشر کرد
گزارش فائو از کاهش قیمت سبد کالاهای اساسی در ماه مارس 2017
بجز گوشت، شاخص تمام کالاهای محاسبه شده در شاخص فائو و بخصوص شکر و روغن نباتی در ماه مارس افت کرد.
شاخص قیمت غلات فائو در ماه مارس بطور میانگین 147.8 واحد بود که نسبت به ماه قبل خود2.7واحد و یا 1.8 درصد کاهش داشته است. میزان بالای ذخایر به همراه پیش بینی میزان تولید قابل توجه در فصل جدید باعث افزایش قیمت صادرات شد. قیمت جهانی برنج تغییرات کمی داشت ، در این میان قیمت گندم به دلیل بهبود شرایط آب و هوایی در مهمترین کشورهای تولید کننده تنزل یافت. قیمت ذرت نیز تحت تاثیر ذخایر فراوان آمریکای جنوبی افت کرد که خود بر شدت رقابت صادرات در ماه مارس افزود.
شاخص قیمت روغن نباتی نیز در ماه مارس برای دومین ماه متوالی با کاهش قیمت مواجه بود و به 167.6 واحد رسید. در حالیکه این شاخص نسبت به ماههای قبل 11 واحد و یا 6.2 درصد کاهش داشته اما همچنان نسبت به مدت مشابه خود در دو سال قبل بالاتر است. منحنی شاخص ها حاکی از توسعه بخش روغن سویا و پالم است. پیش بینی افزایش تولید در آسیای جنوب شرقی، بخصوص اندونزی از یک سو و کاهش تقاضای جهانی واردات از سوی دیگر باعث کاهش 5.6 درصدی قیمت روغن پالم شد که به کمترین میزان خود در طی 5 ماه رسید. در ضمن قیمت سویا متاثر از پیش بینی بهبود محصول در آمریکای جنوبی و چشم انداز کاشت بیشتر آمریکا در سال 18/ 2017 بوده و در حدود 3.5 درصد افت کرد که به کمترین میزان خود طی 8 ماه گذشته رسید. موجودی بیش از حد انتظار روغن های دانه های آفتابگردان و کلزا نیز شاخص را بیشتر تحت تاثیر خود قرار داد.
لبنیات نیز مانند روغن نباتی و غلات با افت قیمت روبرو شد. شاخص قیمت لبنیات در ماه مارس بطور میانگین 189.8 واحد بود که نسبت به ماه قبل 4.4 واحد یا 2.3 درصد کاهش داشت که همچنان 60 واحد و یا 46 درصد نسبت به سال گذشته بالاتر بوده است. از آوریل 2016 اولین کاهش قیمت در ماه فوریه رقم خورد که نشانگر وجود ذخایر فراوان شیر در نیمکره شمالی و چشم انداز تولید زودتر از حد انتظار شیر در اقیانوسیه بود. تمام این عوامل پیش بینی افزایش ذخایر پودر شیر و پنیر را قوت می بخشند. بر عکس قیمت کره بدلیل کاهش منابع صادرات صعود کرد که این کاهش منابع از تداوم تقاضای داخلی در اروپا و آمریکای شمالی نشات گرفته است.
اما در این میان قیمت گوشت صعودکرد و شاخص قیمت آن در ماه مارس به 163.2 واحد رسید که 1.2 واحد و یا 0.7 درصد بالاتر از ماه فوریه و 17 واحد یا 12 درصد بیشتر از ماه مارس 2016 بود. قیمت ها در هر دسته تغییرات کمی را تجربه کردند. بازار گوشت گوسفندی و پرندگان از تعادل خوبی برخوردار بود.
شاخص قیمت شکر فائو در ماه مارس بطور میانگین 256.6 واحد بود که نسبت به ماه فوریه 31.3 واحد یا 10.9 درصد پایین تر بود که از ماه می سال 2016 به کمترین میزان خود رسیده است. این کاهش ناشی از تقاضای کم واردات به همراه ذخایر بیشتر از حد انتظار برزیل و ورود آن به بازار و کاهش سرعت مصرف داخلی برای تولید بیو-اتانول بود.